Energiebesparingsadviseur

Energiebesparingsadviseur

Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen enorm gestegen. Deze prijsstijgingen hebben erg veel impact op een groot gedeelte van onze huurders.

Maak je je zorgen over je energieverbruik? 

Sinds 8 mei heeft Actium 2 Energiebesparingsadviseurs. De Energiebesparingsadviseurs kijken graag samen met jou naar je persoonlijke situatie en wat de mogelijkheden zijn om meer grip te krijgen op je energierekening.

Hoe kan je de Energiebesparingsadviseurs bereiken?

Je kan onze Energiebesparingsadviseurs bereiken op werkdagen tussen
8.30 uur -16.30 uur via ons algemene telefoonnummer 0592-400100.

Wil je liever gebeld worden, dan kan je hieronder het aanvraagformulier invullen.

Gerelateerde vragen

Heeft Actium een reservesleutel van mijn woning?

Algemeen

Nee, wij hebben geen reservesleutel van de woning.

Meer over dit onderwerp

Hoe kom ik aan een (nieuwe) afvalpas?

Algemeen

Je kunt een afvalpas aanvragen bij je gemeente. Ook als je de afvalpas kwijtraakt, kun je dit bij de gemeente melden. Deze passen zijn niet van Actium.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag een verhuurmedewerker spreken

Algemeen

Neem contact met ons op via 0592 400 100. Wij proberen je dan direct door te verbinden met een verhuurmedewerker. Als dit niet lukt, maken wij een terugbelnotitie aan.

Meer over dit onderwerp

Er ligt nog post in mijn vorige woning

Algemeen

Neem contact met ons op. Samen kijken we hoe je de post alsnog kan ontvangen.

Meer over dit onderwerp

Mag ik zelf zonnepanelen plaatsen?

Algemeen

Voorwaarden
Je mag zelf zonnepanelen (laten) plaatsen. Hiervoor gelden wel voorwaarden. De precieze voorwaarden sturen we je toe, als je bij ons een Woonwens indient. Het gaat dan bijvoorbeeld over de kosten, de technische eisen en wat er gebeurt als je zou verhuizen. 

Voldoe je niet aan de voorwaarden?
Dan zijn alle kosten die ontstaan door het niet nakomen van de voorwaarden voor jouw rekening. 


Meer over dit onderwerp

Ik heb een verhuurdersverklaring nodig. Waar vraag ik deze aan?

Algemeen

Een verhuurdersverklaring is een soort verklaring van goed gedrag. Hierin verklaart je huidige verhuurder of je wel/geen betalingsachterstand hebt (gehad) en of je wel/geen overlast heeft veroorzaakt. Een meeverhuizend persoon die een zelfstandige woning huurt of heeft gehuurd, moet ook een verhuurdersverklaring invullen.

 1. Ik huur(de) een woning van Actium
  Neem contact met ons op voor het aanvragen van een verhuurdersverklaring. Ben je op dit moment geen huurder van ons, maar wel in het verleden geweest? Dan kunnen wij voor oud-huurders tot 5 jaar terug een verhuurdersklaring aanmaken. Houd er rekening mee dat het 1 tot 2 werkdagen kan duren voordat wij de verhuurdersverklaring opsturen. 
 2. Ik huur een woning van een andere woningcorporatie / particuliere verhuurder.
  In dat geval vraag je een verhuurdersverklaring op bij je huidige verhuurder.
 3. Ik huur nu geen woning
  Als je nog niet zelf huurt en inwonend bent, dan hoef je geen verhuurdersverklaring in te leveren. Ook als je op dit moment in een koopwoning woont, hoeft dit natuurlijk niet. In dit laatste geval vragen wij wél om een bewijs van de koopakte in te leveren (waaruit blijkt dat je huidige woning inderdaad op jouw naam staat).
Meer over dit onderwerp

Ik woon in een appartement. Mag ik een laminaatvloer in de woning leggen?

Algemeen

Dat mag alleen met een geluiddempende ondervloer van minimaal 10dB. Op de verpakkingen van ondervloeren staat het aantal decibel vermeldt.

Meer over dit onderwerp

Ik heb last van bouwvocht in de woning. Wat kan ik hier tegen doen?

Algemeen

Elke nieuwbouwwoning bevat een grote hoeveelheid bouwvocht. Gemiddeld wel zo’n 4000 liter. Het vocht is afkomstig van natte bouwmaterialen zoals beton, cement, spuitwerk en lijm. Tijdens het bouwen kan regen de bouwmaterialen ook nat maken. Het kan wel een jaar duren voordat al het bouwvocht uit een nieuw huis is verdwenen. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je het beste om kunt gaan met bouwvocht en hoe je dit kwijtraakt:

 • Laat het ventilatiesysteem altijd aan staan, trek dus nooit de stekker uit het stopcontact.
 • Zet de eerste maanden de mechanische ventilatie zo veel mogelijk in een hoge stand.
 • Onvoldoende ventilatie kan verkleuring van wanden en plafond tot gevolg hebben. Met name spuitwerk van plafonds en wanden, zijn tijdens het droogproces zeer gevoelig voor verkleuring door verontreinigde lucht.
 • Zet de ramen zoveel mogelijk op de kierstand als je thuis bent.
 • Laat binnendeuren de eerste weken op een kier staan. Dit voorkomt het kromtrekken van de binnendeuren tijdens het drogen van de woning.
 • Plaats kasten, banken en en andere dichte meubelstukken de eerste twee jaar van bewoning niet tegen de muur, maar minimaal 5 centimeter ervan af. Dit vermindert de kans op schimmelvorming door te weinig ventilatie achter de meubels.
 • Verwijder zoveel mogelijk eventueel condenswater dat van de ramen en/of tegels naar beneden zakt.

Droogstoken
Door warmte in de woning te brengen bevorder je het drogingproces van de woning. Dit wordt ook wel het droogstoken van een woning genoemd. Om het huis droog te krijgen zonder dat de bouwmaterialen te veel krimpen kun je als volgt handelen:

 • Laat de binnendeuren en de keukenkastdeurtjes de eerste 3 tot 6 maanden op een kier staan.
 • Door het aanwezige bouwvocht in de woning, in combinatie met het warm stoken van de woning, kunnen de buitendeuren krom trekken. De buitendeuren zijn voorzien van een meerpuntsluiting. Als je die gebruikt, zowel overdag als ´s nachts, kun je kromtrekken voor een belangrijk deel voorkomen. Ook als je thuis bent en de deuren met de cilinders op slot draait, voorkom je kromtrekken van de voordeur en balkon- of terrasdeur. Blijvende kromming kan pas na het eerste stookseizoen (1 jaar) worden geconstateerd.
 • Kasten, banken en andere dichte meubelstukken de eerste 3 tot 6 maanden van bewoning niet tegen de muur plaatsen, maar iets ervan af (minimaal 5 cm). Dit in verband met de kans op schimmelvorming door te weinig ventilatie achter de meubels.

Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch enige schimmelvorming op bijvoorbeeld het behang ontstaan, adviseren wij je dit eerst te laten drogen. Daarna kan het restant met een droge borstel worden weggeveegd.

Houdt er rekening mee dat het wel een jaar kan duren voordat al het bouwvocht uit de woning is verdwenen. Een goede indicatie dat de woning voldoende gedroogd is ten aanzien van bouwvocht, is het moment waarop geen blijvende condens meer op de binnenzijde van de ruiten aanwezig is tijdens het normale gebruik van de woning.

Meer over dit onderwerp