Wonen met zorg

Zorgvastgoed met toekomst

’t Vonder in Ruinerwold klaar voor de toekomst
In Ruinerwold neemt de zorgvraag toe. Ook worden de zorgvragen complexer. Daarom zijn aanpassingen in ‘t Vonder noodzakelijk. Noorderboog en Actium hebben hiervoor plannen gemaakt. Het uitgangspunt is dat woonzorgcentrum ‘t Vonder met alle voorzieningen in Ruinerwold blijft. In verband met de groeiende vraag naar zorgplaatsen wordt de capaciteit binnen ’t Vonder vergroot van 30 naar 32 appartementen.

 Start verbouw
De verbouw is gestart in juni 2022. We verwachten de (ver)bouw begin 2023 af te ronden. Dit is onder andere afhankelijk van de levering van bouwmaterialen.  

Interne verbouw van appartementen
De appartementen krijgen een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken.

Bouw 4 huiskamers
Binnen ‘t Vonder worden 4 nieuwe huiskamers gerealiseerd. De huiskamers zijn naar verwachting begin 2023 klaar.Wonen met GGZ-begeleiding

Wonen met GGZ-begeleiding

Actium heeft twaalf woningen op het GZZ-terrein in Assen gebouwd. In september 2022 gaan de eerste huurders daar wonen.  Huurders met GGZ-begeleiding kunnen op deze manier in de nabijheid van de instelling de eerste stap zetten om (weer) zelfstandig te wonen. Met als uiteindelijke doel; zelfstandig wonen in een woonwijk. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan het artikel ‘Woonvormen passend bij de veranderende zorgvraag’ (Elsevier, juni 2017).