Huur betalen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huurbetaling. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel je vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huur betalen

Ik heb een vraag over het betalen van de huur

Algemeen

Naar welk rekeningnummer kan ik de huur overmaken?
De huur maak je over naar rekeningnummer NL 25 INGB 0654 6648 89 t.n.v. Actium. Vergeet niet om je klantnummer en/of adres te vermelden in de omschrijving.

Hoe kan ik de huur betalen?
Je kunt de huur op verschillende manieren betalen:

  • Automatische incasso: Je machtigt ons dan om de huur automatisch van je rekening af te schrijven. Wij incasseren de huur standaard op de 1e van de maand. Je kunt de automatische incasso op ieder moment weer stopzetten;
  • Zelf overmaken: Je kunt het huurbedrag ook zelf overmaken via internetbankieren, naar rekeningnummer NL 25 INGB 0654 6648 89 t.n.v. Actium. Vergeet niet om je klantnummer en/of adres te vermelden in de omschrijving;
  • Via iDEAL: Heb je een Mijn Actium account? Dan kun je de huur via iDEAL betalen op de pagina Mijn betalingen;
  • Laten afschrijven door de bank: Je kunt de huur ook periodiek laten afschrijven door de bank. Vergeet ook dan niet om je gegevens/adres te vermelden in de omschrijving. En let op: wanneer de huurprijs wijzigt, ben je zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van deze wijzigingen aan de bank;
  • Op kantoor: Via een pinbetaling kun je de huur ook bij ons op kantoor betalen. Let op: in verband met veiligheidsredenen accepteren wij geen contante betalingen.

Wanneer moet ik mijn huur betalen?
In principe betaal je de huur altijd een maand vooruit. Dit betekent dat de huur uiterlijk op de 1e dag van de maand op onze rekening moet staan. Je krijgt geen rekening voor het betalen van de huur. Het is je eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de huur uiterlijk op de 1e van de maand op de rekening van Actium staat.

Heeft bovenstaande informatie je vraag nog niet beantwoord? Neem dan telefonisch contact met ons op 0592 400 100.

Er is iets niet goed gegaan met het betalen van de huur

Algemeen

Er kunnen verschillende dingen misgaan bij het betalen van de huur. Voorbeelden zijn:

  • De huur is niet afgeschreven;
  • De huur is weer teruggestort;
  • Er is per ongeluk te veel huur overgemaakt;
  • Er is iets anders fout gegaan bij het betalen of afschrijven van de huur.

Neem dan telefonisch contact met ons op 0592 400 100. Wij kijken dan samen met je wat er aan de hand is. Als het nodig is, verbinden we je door met een medewerker van de afdeling Huurbetaling.

Ik wil mijn huur deze maand graag (iets) later betalen

Algemeen

Je moet de huur uiterlijk op de 1e dag van de maand betalen. Lukt dit een keertje niet? Dan is het belangrijk dat je dit op tijd aan ons doorgeeft. Je kunt dit doen via Betalingsregeling aanvragen.

Betalingsregeling
Heb je betalingsproblemen en wil je afspraken maken voor een langere periode? Dan kun je ook een Betalingsregeling aanvragen en een voorstel doen voor de betaalafspraken.