Energie

We proberen de huurprijzen van onze woningen betaalbaar te houden.  Ook de komende jaren werken we er hard aan om onze woningen energiezuinig te maken. Zodat de woningen minder gas gebruiken en de energierekening voor de huurder lager wordt. We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen.

Gemeenten bieden ook hulp bij het besparen van energiekosten. Op deze website vind je per gemeente informatie over hoe ze kunnen helpen. Bijvoorbeeld over het Noodfonds Energie. Of over de hulp van een energiecoach. Ook zelf kun je maatregelen nemen om energie en geld te besparen. Met hulp van de SlimWonen App krijg je bijvoorbeeld inzicht in je energieverbruik.
Dit doet ActiumOngeveer de helft van onze woningen heeft al zonnepanelen. En dat worden er de komende jaren alleen maar meer. Ook is het mogelijk de hulp in te schakelen van een energiebesparingsadviseur.  Klik op de roze knop hieronder en lees meer over wat we doen op het gebied van verduurzamen en renoveren en hoe we je verder kunnen helpen.

Energie besparen - dit doet Actium

Dit kan je zelf doen

De energieprijzen zijn nog steeds hoog. Je betaalt veel geld voor gas en elektriciteit. Gelukkig is energie besparen makkelijker dan je denkt.

Klik op de roze knop hieronder en lees je wat je zelf kan doen. En ook wat je beter niet kan doen. Omdat het meer energie kost of gevaarlijk kan zijn.

Energie besparen - Dit kan je zelf doen

Gemeenten bieden ook hulp bij het besparen van de energiekosten

Klik op de roze knop hieronder en je vind per gemeente informatie over voor welke hulp je bij hen terecht kan. Bijvoorbeeld voor de hulp een energiecoach.

Energie besparen - Hulp via jouw gemeente